joi, 1 august 2013

Rivoli... mic, cochet si pierdut in timp


La Rivoli am rude. Unchiul si bunica mea stau acolo iar eu am fost vara asta la ei o saptamana. Si ce sa faci in Rivoli dupa ce te-ai rasfatat cu prosciutto, gorgonzola si alte bunatati locale?! iesi sa vizitezi ceva, bineinteles.Prima pe lista de vizitat a fost Gelateria (este un must see and taste), apoi centrul vechi, cu stadutele inguste si intortocheate, castelul, cu panorama lui splendida si una-doua pizzerii locale. In Centrul vechi (de unde pleaca si stradutele sper castel) ajungi cu autobuzul 36, care leaga Rivoli de Torino. Un tur complet, pana la castel si inapoi nu iti ia mai mult de 1 ora, asta daca nu te hotarasti sa te lasi furat de privelistea panoramica sau de vreo pizza la terasa. Terasele nu au Wi-Fi, in schimb sunt doua locatii pe strada cu internet gratuit. In cele cateva piete din centru au mai mereu loc evenimente (concerte, lectii de dans in aer liber), La castel merita sa petreci cateva zeci de minute bune, mai ales la lasarea intunericului (privelistea panoramica asupra orasului nu te va dezamagi). Strazile sunt animate seara si terasele deschise. Daca nu ai venit cu treaba pana aici, o zi este mai mult decat de ajuns pentru vizitat. Sa ne vedem cu bine!


Dragoste in familie



 Pepene galben si fistic. Biscuitele este delicios.




 Nici o seara fara vin. Ce-i drept, mai mult roze, usor, de vara.









 In Piata Mateoti poti sa mananci o pizza buna. Problema e ca toata lumea vrea sa manance aici si nu prea gasesti loc.


  Drumul spre Castel urca printre case cochete si biserici colorate.










 Privelistea de ansamblu a orasului Rivoli, surprinsa din fata Castelului. La apus are un farmec aparte.





 Artistii locali isi personalizeaza casele in stilul propriu, spre incantarea calatorilor.









In a treia duminica din luna , pe strada care urca spre castel are loc targ de antichitati. E o placere sa cotrobai printre lucrurile italienilor .





Sambata seara au loc diverse evenimente. Noi am asistat la lectii de tango in strada, noaptea la ora 11.









Castelul este fosta Resedinta Regala a Casei de Savoia (dinastia care a unificat italia), in prezent, adapostind Muzeul de Arta Contemporana.












Seara, strazile sunt animate, lumea iese la plimbare si cate o inghetata iar butiqurile isi aprind vitrinele perfect amenajate.






2 comentarii: