duminică, 4 august 2013

O zi plina in Genova

In Genova am stat doar o singura zi si principala mea problema a fost cum sa ajung de la gara la Hotelul Vittoria, unde inchiriasem o camera pentru o seara (pentru 65 de euro: http://www.booking.com/hotel/it/hotelvittoriagenova.ro.html?sid=6850a32340d2f527b6af9b0e7526bb23;dcid=1  ), mai ales ca nu as fi vrut sa iau taxiul iar italienii nu sunt faimosi pentru cat de bine vorbesc engleza (nici macar la punctele de Informare din gari). Spre bucuria mea, hotelul era foarte aproape de Gara Principe, sau dupa cum se exprimau cei de la informatii: "Iesi din gara si fa stanga". Hotelul este situat chiar la capatul Viei Balbi, punctul de start in excursia mea de O zi In Genova. Din Fericire, receptionerul vorbea engleza si mi-a trasat un traseu de 1-2 ore cu cele mai importante locuri de vizitat in centru vechi si in port.
Va recomand hotelul cu drag; micul dejun si locatia sunt perfecte.

Micul dejun la Hotel Vittoria



Pregatita de drum, cu biletele de tren la vedere...
 Pe jos, la vale, pe Via Balbi, plina de universitati si palate, cel mai important fiind Pallazo Reale, resedinta familiei de Savoia din 1824.

 Un pranz cu specific: pastele casei si pizza siciliana. Bun, nu?








 Asa arata panoul cu anunturi si reclame in curtea Universitatii de stiinte umaniste, de pe Via Balbi


 Via Balbi se termina in Piata Buneivestiri; o piata mica, faimoasa pentru biserica cu acelasi nume.





 Via Lomellini si Via Garibaldi, paralela cu aceasta fac parte din Patrimoniul Unesco. Via Garibaldi este deseori numita cea mai frumoasa strada din Italia, insiruind pe scurta ei distanta palat langa palat. A fost construita intre 1551-1558 pentru noiii imbogatiti ai Genovei, iar astazi, multe dintre palate s-au transformat in birouri sau magazine.










 Palatele sunt deschise vizitatorilor si ofera umbra si racoare. Ne "trageam sufletul", departe de soarele arzatotr de 5 dupa-amiaza, in curtea primariei.




 Piata Matteotti este unul dintre cele mai mari scuaruri, dominata de imensul Palazzo Ducale. Aici poti vizita Biserica lui Iisus, casa lui Cristofor Columb, dar poti sa iti iei si pranzul pe marginea fantanii arteziene, impreuna cu restul de " gura-casca"







 Casa lui Cristofor Columb









 Patiseriile locale ofera fel de fel de bunatati, dulci sau sarate.



 Iata un dulce perfect: cele mai bune Macaroons pe care le-am mancat in ultima vreme: patiseria Douce, Piazza Matteotti, 84R, 161123, Genova.








 Biserica Lui Iisus, Piazza Matteotti







 Genovezii isi vand "antichitatile"; un pic cam scump, dupa parerea mea.


 Putina arta "de strada". Fiecare cu talentele lui.





 Vizita obligatorie la San Lorenzo, catedrala Genovei. A fost inceputa in secolul al IX-lea si terminata abia in 1118. A fost decorata de nenumarate ori de-a lungul secolelor si amesteca 3 stiluri arhitecturale: romanesc, gotic si baroc. este un spectacol in sine!

















 La 10 minute de mers de San lorenzo ajungi in Portul Vechi, cu o panorama splendida a portului in fata ta si una la fel de impresionanta a orasului care se intinde in spate, pe coline. Una dintre cele mai populare noi atractii este acvariul: Acquario, un acvariu ultra-modern, al doilea ca marime din europa, cu 50 de bazine mari, cu peste 20.000 de vietati marine.













 In port am petrecut 2-3 ore bune, asteptand sa se lase seara. Si s-a meritat. Privelistea a fost superba.
















 Piata Matteotti noaptea; la fel de impresionanta ca si pe zi.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu