sâmbătă, 25 august 2012

Festivalul de zbor cu parapanta, Olu Deniz, 2011

In fiecare an, in luna octombrie, in Olu Deniz, Turcia, chiar deasupra faimoasei Lagune albastre  are loc festivalul de zbor cu parapanta. Daca nu sunteti familiarizati cu sportul acesta, puteti incerca sa zburati la dublu (poate vi se deschide apetitul). Daca inaltimea va provoaca ameteli, puteti sa va relaxati pe plaja, cu gatul intins dupa zburatori. Atentie sa nu va aterizeze unul pe cearsaf; se mai intampla...

























Un weekend in Budapesta

Budapesta, sau Beautiful Budapest, cum i s-ar potrivi cel mai bine, este orasul in care m-as muta  si maine (ma opreste doar bariera de limba pe care, sincer nu cred ca o voi depasi vreodata). 

Cazati in cartierul evreiesc, in Pesta, partea noua a orasului, am avut la dispozitie 3 seri sa exploram; si exact asta am facut. Am tot explorat cartierul in care eram de nu s-a vazut; prima data dupa un bancomat, apoi dupa ceva de mancare, apoi dupa altceva de mancare si tot asa pana am invatat strazile pe de rost. Am mancat la un pub clasic irlandez (bine si relativ scump), la o dugheana mexicana (bine si relativ ieftin), la alta dugheana, turceasca (bine si cel mai ieftin ) si la o terasa pe malul dunarii, intr-o atmosfera deosebita, cu vin roze, si mancaruri traditionale (bine si surprinzator de ieftin). Ahh...si am iesit la bere cu restul tineretului la Acvariu, cel mai hip loc de adunat seara, se pare.

In rest, ne-am tot plimbat agale pe poduri, inainte si inapoi pana s-a facut timpul sa plecam acasa, cu gandul in minte ca Budapest- Bucharest nu prea au ce cauta in aceeasi propozitie, ordinea corecta fiind mai degraba: Viena- Budapest si Bucharest -Istanbul.

Budapest, hope to see you soon!






 La acvariu iti cumperi berea de la chioscurile de pe margine, apoi te pui pe iarba ca restul lumii si stai la taclale (si baut).



























 Tacos!! buni!! iar locatia este mai mult decat pitoreasca...









 Piata eroilor ofera cateva cadre bune pentru panorame. Linia de metrou din centru pana aici este cea mai veche din oras si cu o arhitectura deosebita. In spatele pietii gasiti gradina Zoo, una de toata frumusetea.















 4 minute cu funicularul, ceva euro de caciula, dar o priveliste de neegalat (cam ca in reclama la Mastercard)